ЩЕ ИМА ЛИ ДИМИТРОВГРАД ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР?

Ще има ли Димитровград Логистичен център? Идея да се изгради такъв в кв. „Мариино“, около гара Север, се дискутира през 2014 г. На няколко срещи бе представен Консорциум от турски фирми, които имаха желание да изградят мащабната база. Впоследствие Общинският съвет взе решение за продажба на имот, от близо 180 дка, обяви се и публичен търг за продажба, който обаче не бе проведен.

На днешното заседание на ОбС, във времето за въпроси, съветникът от Коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров попита кмета Иво Димов какво е развитието по проекта.

През юли месец 2014 г. бе взето решението за продажба на земята. Месец по-късно, вие г-н Димитров, в качеството си на председател на ОбС, входирахте в Районна прокуратура донос, че по високите етажи на властта има корупция. Прокуратурата предприе действия по вашия сигнал. Това, до голяма степен, предопредели инвестицията на хората, решили да вложат средства в Димитровград. Сами разбирате, че когато отидете в чужда държава, тръгнете да регистрирате нещо и дойдат специалните служби да се интересуват има ли корупция, започват да ви привикват и разпитват… В един момент ще се запитате: Аз къде попаднах!? Какво се случва в тази община и защо трябва да угаждам на нечии политически мераци и интереси? Може би, до голяма степен това ваше действие предопредели бъдещето на инвестицията, отговори Иво Димов.

След сигнала последваха множество разговори. Аз съм готов, ако тези хора проявят интерес, да стартираме отново процедурата. На този етап яснота няма. На този етап има няколко нови инвестиционни проекта, каза още кметът.

Доколкото разбирам от думите ви, инвестицията за Логистичен център няма да се случи, заключи Стефан Димитров.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. И ако се докаже , че няма корупция , за каквато твърди г-н Димитров , то би следвало да му се търси наказателна отговорност за клевета и уронване престижа на общината . Чрез такива процедурни хватки се саботират много инвестиционни намерения и проекти още в своят зародиш , което е престъпление . А престъпниците нямат място в управлението .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук