Ще изграждат ново осветление в парк „Вапцаров“ по проект за 190 992 лева

контакти

Ново модерно и екологосъобразно осветление на парк „Вапцаров“ ще изгради Община Димитровград, съобщиха оттам.

Това става възможно, след като Община Димитровград спечели проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, като водещ бенефициент с партньори Община Златоград, Община Любимец, Клуб „Икономика 2000“ и норвежката Сигра Груп АС.

Проектът е за повишаване на способността на общините Димитровград, Любимец и Златоград да намалят емисиите на парникови газове и да се адаптират към променящия се климат. Дейността е пилотна.

Предстои да бъде инсталирано соларно парково осветление с лед лампи на нови пилони, с вградени интелигентни контролери за максимален соларен добив и предпазващи батерии.

Стойността на проекта за трите общини е 1 025 612.76 лв., 100% безвъзмездна финансова помощ.  Бюджетът на Димитровград е на стойност 190 992.92 лв., от които 115 512 лв. са за осветлението в парка.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук