Ще изградят ли светофар, след него кръгово на пътя Хасково – Димитровград?

контакти

Считаме, че проектът за изграждане на кръстовище със светофарна уредба е временно решение, подобряващо безопасността на движение на пътя до реализация на кръгово кръстовище, което е наш основен приоритет.

Така завършва изпратена до медиите позиция на инвеститора „Практикер Ритейл“, чиито магазини са на пътя Хасково – Димитровград, срещу бирената фабрика. Така, изглежда, се потвърждава информацията от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която наскоро съобщава, че светофарът ще е на посоченото място, докато бъде изградено кръгово кръстовище.

Преди това в позицията си инвеститорът посочва: Готови сме да предприемем всички необходими действия по финансирането и изграждането на кръговото кръстовище при спазване на изискванията на действащата нормативна уредба и след издаване на разрешение за строеж на същото от компетентните органи.

От „Практикер Ритейл“ казват още, че стоят твърдо зад и потвърждават отново поетите ангажименти за изграждане на цитираното кръгово кръстовище, съгласно сключения между дружеството и Община Хасково договор от 19 януари 2023 г., съобразно решение от 16 декември 2022 г. на Общинския съвет. Повече за позицията, изпратена и до ред институции, може да видите в документа – тук.

Според появилата се по-рано информация, очаква се светофарът да бъде готов около юни месец. Прогнозната му стойност е 450 000 лева, които ще бъдат заделени от държавния бюджет, се казва в обществената поръчка. От друга страна, инвеститорът заявява готовност да предприеме действия по финансиране и изграждане на кръгово…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук