Ще изготвят идеен проект за реставрация на Водната кула в Димитровград

Реални дейности ще можем да започнем още следващата година, каза кметът Иво Димов

Да реставрира изцяло емблематичната Водната кула има амбицията Община Димитровград, информира кметът Иво Димов.

За целта са водени разговори с Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), с ръководството на което предстои и среща след седмица-две. Тя е и по линия на Националното сдружение на общините в Република България, което подписа мемораднум за сътрудничество с УАСГ, подчерта Иво Димов, който е заместник-председател на НСОРБ.

Обмисляме да стартираме процедура сред завършващите УАСГ, за идеен проект за реставрация на Водната кула. Община Димитровград ще осигури финансов ресурс за награда на този, чийто проект спечели. Така, с готовия проект, ще можем да започнем реални дейности още следващата година. Тази сграда също заслужава особено внимание, наред с това, че е символ на Димитровград и единствената запазена водонапорна кула в България в този си вид, заяви градоначалникът.

Към момента няма как да се каже дали след предстоящото реставриране ще има възможност за посещения в самата Водна кула, както и за оформяне на интериорното й пространство. Това ще стане ясно след обследване.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук