Ще завали ли скоро първият сняг?

контакти

Необичайно е седмица преди началото февруари да не е завалял все още първият сняг в по-равнинните и южни части на страната. Изгледи обаче това да стане има в следващите ден-два.

За 26 януари, четвъртък, оранжев код за снеговалежи е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, а за област Кърджали – жълт код за сняг и дъжд. Кодът за област Хасково също е жълт – за дъжд, но има вероятност да завали първият сняг.

През нощта срещу петък валежите ще продължат и ще обхванат по-голямата част от страната. В западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на отделни места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук