ЩАТСКИ ВОЕННИ ПЛАЩАТ ЗА КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР

контакти

[dropcap]О[/dropcap]тделът за военно сътрудничество при Посолството на САЩ заяви желание да ремонтира втори етаж, западно крило, от бившата болница „Марбас“, за изграждане на Кризисен център. Средствата за него ще дойдат от Програма за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. На 3 декември негови представители направиха оглед и одобриха начинанието, информира Антония Филева, общински съветник от сесийна група „Да за Димитровград.

Тя изложи предложението си в докладна записка, която се отнасяше за това да се ремонтира първият етаж, западно крило, като се кандидатства по проект „Красива България“. Там се предвижда да се изгради социална трапезария. Общинските съветници одобриха докладната, като в решението е записано, че се дава право да се кандидатства.

В сградата на бившата „Марбас“ са разкрити социалните услуги „Дневен център за деца с увреждания“ и „Дневен център за възрастни с увреждания“. Храна за тях до момента осигуряват от „Домашен социален патронаж“ и „Социален учебно-професионален център“. Според Филева след отремонтирането на двата етажа, ще се предоставя по-широк кръг от социални услуги.

Точката от дневния ред мина след бурни разисквания, тъй като приетото предложение по „Красива България“ се оказа трето по ред. Според кмета Иво Димов предложенията, които могат да получат финансиране, са до две.

Съветниците дадоха подкрепа по проекта да се кандидатства и за още два обекта – ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери, и преустройство на бившето училище в село Добрич в детска градина.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук