Шофьор с два пистолета на кръста опитва да мине границата

контакти

Шофьор на товарен автомобил опита да мине през митнически пункт Капитан Андреево с два бойни пистолета на кръста, но е спрян при проверка.

Влекач с полуремарке с турска регистрация пристига на пункта около 10 часа на 28 май. Турският водач представил редовни документи за превозваната стока – автомобилни части от Великобритания през Германия и България за Турция. При извършен личен преглед, митничар открива отзад на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета. В единия имало пистолет и два пълнителя, а в другия пакет – части на друг разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина. Контрабандно пренасяните оръжия са иззети.

Окръжна прокуратура – Хасково е привлякла като обвиняем 53-годишния шофьор. Оттам поясняват, че оръжията са на обща стойност 4150 лева, а именно: един брой пистолет марка „COLT“ и един брой пистолет марка „CZ“, ведно с четири празни пълнители.

Спрямо шофьора е била взета мярка за неотклонение “гаранция в пари“, както и „забрана да напуска пределите на Република България“. Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при Териториална дирекция Митница – Бургас.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково са извършени множество следствени действия, като разследването по случая продължава.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук