Шофьор крие в кабината на камиона си медикаменти за 100 000 лева

Голямо количество контрабандни медикаменти в шофьорската кабина на камион откриха митничари на Капитан Андреево, за близо 100 000 лева. Товарният автомобил е с българска регистрация, управляван от 57-годишен българин, информират от Агенция Митници.

На различни места в кабината са открити 289 опаковки – писалки с инжекционен разтвор с медикаментите “Genotropin“ и „Humatrope” – хормони на растежа. Открити са още 299 опаковки  по 100 таблетки „Tiromel“  и 163 опаковки по 20 таблетки „Cabaser“ – лекарствени продукти с различни приложения.

Контрабандните 751 опаковки са иззети, при проверка на 8 декември сутринта. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. По разпореждане на прокуратурата, шофьорът е привлечен към наказателна отговорност. Наложена му е и мярка за неотклонение гаранция в размер на 10 000 лева и забрана да напуска пределите на страната, без разрешение на прокурор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук