Шофьор крие валута в тенджера, пътник се опасва с банкноти на Капитан Андреево

контакти

Нова порция недекларирана валута задържаха митничари при три проверки – на товарен автомобил и два автобуса на Капитан Андреево. В един от случаите пари са открити в тенджера, при втори – пътник си опасал кръста с банкноти, други кътат валута в джобове и багаж. Общо откритата валута е с левова равностойност над 320 000 лева.

При първия случай, на 29 ноември на трасе за изходящи товарни автомобили пристига празна товарна композиция с турска регистрация, на път от Нидерландия за Турция. В долапа за храна на турския шофьор е открита тенджера, пълна с еврови банкноти в различни купюри от 5 до 50 евро. Установени са недекларирани общо 45 000 евро. Валутата е задържана и е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Същия ден на пункта пристига автобус с пътници по маршрут от Румъния за Турция. Митническите инспектори откриват около кръста на един от пътниците, турски гражданин, пликове с банкноти в евро и щатски долари. Установената недекларирана валута е 20 000 евро и 20 000 щатски долара. В джобове на дрехите и в чанта на друг пътник в автобуса – турски гражданин, са открити недекларирани 30 000 щатски долара и 8160 евро. Недекларираната валута е задържана и са образувани две досъдебни производства.

На 30 ноември също е установена недекларирана валута при извършена щателна проверка на друг автобус с пътници по маршрут от България за Турция. В ръчната чанта на турски гражданин в автобуса митническите служители откриват недекларирани 46 400 евро. Пътникът представил данни за произхода на валутата, но тя не е декларирана по съответния ред и също е задържана, а срещу него е съставен акт за административно нарушение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук