Шофьор е привлечен като обвиняем за контрабанда на ветеринарни лекарства

Шофьор е привлечен като обвиняем за контрабанда на ветеринарни лекарства. Той е бил задържан на Граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево, след проверка на шофираната от него товарна композиция, съобщават от Прокуратурата и Агенция Митници.

Товарният автомобил, с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Унгария, пристига на българския граничен пункт на 1 ноември.

При щателната проверка, в шкафове на полуремаркето митничарите открили три кашона, съдържащи 60 опаковки от по 250 милилитра инжекционен разтвор, с надписи DRAXXIN. Установено е, че контрабандно пренесеният медикамент представлявал ветеринарен лекарствен продукт, използван за лечение на инфекции при едри преживни животни и е на стойност 90 000 лева.

Контрабандираните медикаменти и товарната композиция са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, водачът товарната композиция М. Ч., на 60 г., гражданин на Турция и на Унгария,  е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук