ШОФЬОРИ АЛАРМИРАТ ЗА ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ

контакти

За опасно кръстовище в Димитровград алармираха шофьори. То се намира на ул. „Емилиян Станев“, в близост до жп надлеза. Според водачите, създадени са предпоставки за пътни инциденти и разпри, поради неясноти в регулирането на движението.

Конфликтната зона е от северната част на кръстовището, към жп линиите. Там няма нито маркировка, нито знаци. Това прави участъкът нерегулиран, когато важи правилото за дясностоящия автомобил. Интересното е обаче, че дясностоящи колите могат да бъдат и в двете посоки.

Ако колата идва от бул. „Трети март“ и завива към жп надлеза, тогава тя е с предимство, като дясностояща, спрямо идващите  от ул. „Емилиян Станев“ и пътуващи също към жп надлеза. Ако обаче колата идва от жп надлеза и иска да продължи към бул. „Трети март“, тогава трябва да пропусне идващите от ул. „Емилиян Станев“ коли, като дясностоящи.

Призоваваме представители на КАТ или който отговаря за движението, да дойдат и да и да оправят положението. Това може да стане с допълнителни знаци, решаващи кои пътища са с предимство и кои са без, както бе преди. Може да се помисли и за кръгово, посочват водачи. Почти постоянно попадаме в конфликтни ситуации, минавайки оттук. Трябва ли да някои да се сбият или да се сблъскат с колите си, за да реагират институциите, задават риторичен въпрос те. Допълват, че често за шофьори от други градове си е предизвикателство да минават през мястото.

Припомняме, че от триъгълния остров бяха премахнати няколко дървета. Там предстои ново залесяване, по-хубаво и по-приветливо. Растителността беше станала много буйна, загрозяваше и пречеше на видимостта. Премахването й се наложи и покрай стартиралите ремонти, коментираха през лятото от Община Димитровград. Възможно е покрай дейностите по облагородяването да са били премахнати знаци, които след това отговарящите са пропуснали да сложат отново.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. За малко по-наблюдателните и малко от малко ако се вглеждат в знаците и ги познават преди кръстовището идващите от „Емилиян Станев„ имат знак които обозначава ПЪТЯ с предимство…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук