ШЕФ МАНЧЕВ ЗА МАНДЖАТА: САМО РЕЦЕПТА НЕ СТИГА, ТРЯБВА И ДА ГО МОЖЕШ

За да готвиш добре, само рецептата не е достатъчна. Трябва и да го можеш, заяви Шеф Манчев, преди дни, когато бе в Димитровград.

Винаги си казвам рецептите, тайни при мен няма. Ако си добър – правиш. Дори някой да ти открадне рецептата, като не е добър – не му се получават нещата. През мен са минали много готвачи. Какво от това, че ползват моите рецепти? Отиват някъде, пробват ги, ама това не са те, коментира известният кулинар.

Според него, да си добър готвач е като да си добър доктор. Всичко е въпрос на желание, любов и много работа. В същото време, една рецепта се изучава, експериментира, допълва се с различни вкусове. Трябва да се внимава обаче с импровизацията, защото в професионалното готвене си има стандарти. Има много учене и теория, преди да стигнеш до въвеждане на новости при приготвянето на ястията.

Често срещам непознати за мен неща в кулинарията. Понякога колеги ме изненадват. Независимо дали ми харесва или не – си го казвам. Винаги опитвам, когато готвя. Ако не го правя, няма да съм аз. Това е като да си купиш нова кола и да не я караш, допълва експертът.

Той препоръчва на собствениците на ресторанти да инвестират, да създават добри условия за готвачите си, за да може по-дълго време да ги задържат. Взискателността към хигиената също е от първостепенно значение.

Собственици се оплакват, че нямат персонал, не идват хора… Нещата са двояки – инвестираш, даваш, за да вземеш. Ние искаме само да вземаме, категоричен е Шеф Манчев.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук