Шефът на „Пирогов“ за Covid-19: Тунингован в лаборатория вирус

контакти

Covid-19, категорично, не е прост грип. Това е един вирус, който не се поддава на нищо, свързано с вирусологията. За мен това е един тунингован вирус, към който има някакъв лабораторен принос, защото всички досега коронавируси са изчезвали и заразите са спирали от само себе си, заяви в сутрешния блок на NOVA директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов.

Своето неспокойство от това как колегите му работят изрази проф. д-р Балтов, както и че в последните два месеца всички са се отпуснали, защото са решили, че нещата са преминали, но от началото на октомври случаите нараснаха.

Шефът на „Пирогов“ изрази желание да се наблегне на най-важните мерки в момента. Според него, медиците, които работят в COVID отделения, са по-защитени, защото са по-добре екипирани и знаят, че са в опасна среда.

Останалите колеги, които работят в другите отделения, за съжаление, са се поотпуснали и не взимат достатъчно сериозни мерки. Те трябва да носят по-сигурни маски – както пациентите, така и всички, които ги обслужват, препоръчва проф. д-р Балтов.

Той увери, че в „Пирогов“ има достатъчно лекари. Те обаче са изключително уморени. Това са 6 месеца постоянен труд. За съжаление, много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус, посочи директорът на болницата.

Локалното ограничение в момента е най-ефективно и не е необходимо национално затягане на мерките. Много по-отговорно е на места да се вземат определени мерки, каза проф. д-р Балтов, разговора с който може да проследите във видеото. Той пожела кураж на колегите си за професионалния им празник и изрази увереност, че заедно ще преборят пандемията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук