ШЕФЪТ НА „ПАЙНЕР”: ОТКАЗЪТ МИ ОТ ПРОЕКТА Е ЗАГУБА ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Пайнер
контакти

Шефът на „Пайнер Медиа” инж. Митко Димитров заяви, че отказването му от евростедствата по проект по програма „Конкурентноспособност” е загуба за цяла България. Това той каза в „Шоуто на Слави” по БТВ. Така димитровградчанинът отговори на въпрос от водещия, цитирал публикации, че отказването му е победа от морална гледна точка.

България има уникалния шанс да усвоява европейски средства. Тя си плаща таксата на Европа всяка година, която идва от нашите данъци, включително от моята фирма. Вследствие на това имам правото да получавам евросубсидии. Точно затова и кандидатствахме, обоснова отговора си той.

Един чужденец на моето място няма да успее в тази страна. Не би проумял какво става тук покрай спечеления от „Пайнер Медиа” проект. Журналистите насадиха тази представа в Европа, че репутацията на България се нарушава от това, че на някой била по-къса полата или по-големи гърдите. Нима репутацията на САЩ се нарушава от това, че Мадона е провокативна или Бионсе, или Лейди Гага?, риторично попита  инж. Димитров.

Според него българите трябва да си променят начина на мислене, да започнат да правят нещата делово и целево. Развитието ще дойде, когато всеки един успее посвоему, без да завижда на другия.

За проекта изтъкна и причина, че се отказва, тъй като програмата връща фирмата назад. Предстоящата за купуване техника, актуална през 2011 г., вече не е такава. Получава се забавяне, свързано с търг за доставчици, предплащане, неопределено време за пристигане на техниката и т. н. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук