ШЕФЪТ НА ВиК СТЯГА БАГАЖА, ЧАКА НОВИЯ

[quote]ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА В 95% ОТ ДРУЖЕСТВАТА ЩЕ ИМА ПРОМЯНА, ПРОГНОЗИРА ТИХОМИР ГОЧЕВ[/quote]

Приготвям се да напусна поста управител на ВиК – Димитровград. Да остана, не вярвам да се случи. Няма как да съм аз, назначен съм при управлението на друга политическа сила. Всяка власт иска да получи шанс за реализация. Дали ще бъда в дружеството зависи от новия управител. Ако ми предложи каналджия, няма да остана. Вече стягам багажа, каза с усмивка шефът на предприятието Тихомир Гочев. На 15 август ще се проведе общо събрание на ВиК, с три точки – освобождаване на управителя; избор на нов; упълномощаване на министъра на Регионалното развитие за сключване на договор.

По думите му в целия сектор има 16 дружества с държавно участие и 13, изцяло държавни. Най-вероятно в 95% от тях ще има смяна до края на месеца. Гочев обаче изрази недоволство от начина, по който става това. Смисълът за смяна на един управител е при доказване за несправяне с нещо, с отрицателни резултати. Тогава евентуално може да се отиде в тази посока. В момента налице такива неща няма. Така че изцяло смяната е на политическа основа,  коментира той.

Тихомир Гочев сподели, че има ясна програма за развитие и изготвен бизнес план за следващите 5 години. Има стратегия за развитие на селата с проблеми. Смята да ги внесе в общината, за да могат в следващия програмен период евентуално да бъдат включени. Въпросът за Меричлери е спорен, но може да се реши до средата на следващата година.

Според него, при утвърдената методика за смяна се получава въртележка. Всяка нова власт прави промени. Това води до невъзможност за стабилно управление. Ако искаш да направиш енергийна ефективност, например, трябва да изтеглиш кредит. Как да го изтеглиш, като може да те изгонят. Защо да рискуваш, като в следващия момент може да се оправдават с теб?, задава риторични въпроси управителят.

Не коментира в какво състояние е приел дружеството. Каза обаче, че сега е в пъти по-добре. Изрази негодуванието си от факта, че при идването на настоящото правителство всяка комуникация спряла. Не така било по време на служебния кабинет. Тогава постоянно двустранно се изисквали справки, становища…Не само с мен. С всички ВиК е така. От началото на юни не сме се виждали с колегите. Имахме само едно събрание в края на май, призна Тихомир Гочев. Следващото съобщение било за споменатото общо събрание на 15 август.

Сегашният, все още шеф на ВиК, избягна въпроса за евентуалния нов управител. Каза обаче, че със сигурност е ясно кой е той. Мотивът му бе, че вече с човека трябва да е проведено интервю. Заяви, че държавата има думата. В момента, в който поканата е дошла при мен, и първа точка е освобождаване на управителя, се знае кой ще е, каза още той.

В публичното пространство се говори, че на стола на Гочев ще седне инж. Камен Николов, заемал поста и преди – по времето на СДС.

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук