ШЕФЪТ НА ДЪРЖАВНИЯ АРХИВ В ХАСКОВО, ЗАКОПЧАН В АКЦИЯ СРЕЩУ ИМАНЯРИ

newbeautyШефът на Държавния архив в Хасково Станислав Станилов, на 47 години, е бил арестуван по линия на иманярството. Той, както и 57-годишният Ара Х., от Хасково, са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура. Двамата са задържани в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 25 март, след получена оперативна информация, са последвали претърсвания в кафе в Хасково, собственост на един от обвиняемите. Там са открити монети и различни видове детектор за метал. В заведението имало още цигари без бандерол, на обща стойност 5850 лева, информират от прокуратурата.

Последвали са множество претърсвания в домове и автомобили, както и обиски и на други лица. В дома на Ара Х. са открити различни видове монети и предмети, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, както и компютри.

В дома на Станилов е бил намерен металотърсач, предназначен за търсене на археологически обекти. Проверяващите откриват още монети, керамични съдове, неидентифицирани още метални предмети.

В момента следствените действия продължават. Провеждат се разпити на свидетели, изготвя се справка за историческата стойност на археологическите обекти, уточняват от държавното обвинение. Специализираната операция е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура -Хасково, съвместно с Областната дирекция на МВР.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук