ШЕСТИ ДЕН ЧИСТЯТ БИВШЕТО СТРОИТЕЛНО ШКОЛО. ОБЩИНАТА – СОБСТВЕНИК, ВЕЧЕ

[quote]И МИННИЯТ ТЕХНИКУМ СКОРО ТРЯБВА ДА Е ОБЩИНСКИ[/quote]

Шести ден работници на „Нео Титан” чистят бившето Строително професионално училище /СПТУ/ „Пеньо Пенев” – Димитровград. В рамките на днешния ден ще приключат, изясни се на място. Вече, пространството не изглежда като змиярник, каквото бе години наред. Освен това, входните врати са под ключ, за разлика от преди, когато достъпът не бе ограничен.

auto-bannerПроцедурата по прехвърлянето на СПТУ от Държавата на Общината още не е приключила, писахме в началото на юли. Процедурата е финализирана наскоро, уточни днес кметът на Димитровград Иво Димов. Това е причината от няколко дни Общината, като собственик на поземления имот и 6-те сгради, да възложи почистването.

Сагата със Строителното училище продължи 5 години. Ако беше приключила на по-ранен етап, можеше да направим постъпки за филиал на университет, каквито предложения имаше. На този етап, е рано да коментирам за какво ще използваме сградата. Дълго време тя бе безстопанствена и не е ясно в какъв вид е. Ще изчакаме мнението на строителните специалисти, подчерта Иво Димов.

Същевременно, градоначалникът допълни, че процедура тече и за бившата Професионална гимназия „Капитан Петко войвода”, известна като Минния /когато беше техникум/. Очаква се сградите и имотът да станат от държавни – общински. Кога ще стане това, кметът не се нае да конкретизира.

Каквото трябва, сме направили. Преди две седмици получихме писмо от Министерството на образованието и науката /МОН/, че не възразяват на прехвърлянето на бившия Минен техникум. Принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и то трябва да се разпореди, допълни кметът на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. „Очаква се сградите и имотът да станат от общински – държавни.“… Май е обратното 🙂

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук