ШВЕЙЦАРСКИТЕ ЛИНЕЙКИ НА СЛУЖБА ОТ СЕДМИЦА

Пристигналите наскоро от Швейцария две линейки преминаха регистрация на 9 януари и вече карат пациенти. Както писахме, те са дарение от Марко и Радостина Уман за нуждите на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Стойността на специализираните коли е 100 000 швейцарски франка. На заседанието през декември Общинският съвет прие решение за отпускане на 30 000 лв. за придобиването на двата Мерцедеса.

При пристигането на колите се оказа, че те нямат носилки. За едната е осигурена такава от тази – втора ръка линейка, предоставена за временно ползване от университетската болница в Стара Загора. За другата се търсят варианти. Иначе, дарените от Швейцария коли разполагат с необходимото оборудване, включително инсталация за кислород и чанти за спешни случаи.

Към момента димитровградската болница разполага, освен с двете нови линейки, още един Фолксваген, изключвайки тази от Стара Загора. Фолксвагенът е вече стар, на много километри, необорудван до такава степен. Увеличаването на парка ще позволи превоза на пациенти, обхващайки цялостно община Димитровград.

delchev2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук