В ЧУШКИ КРИЯТ ЗЛАТО ЗА 20 000 ЛЕВА. НЕ БИ…

контакти

Между червени чушки се опита да пренесе контрабандни бижута от Турция  румънска гражданка. Но не би…. Накитите задържали служители от мобилна митническа група на пункт Капитан Андреево. Автобусът, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ бил отклонен за щателна митническа проверка. Пред служители румънката заявила, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка, обаче, между багажа на пътниците, е открита чанта с чушки, оказала се нейна собственост. След преглед на съдържанието на чантата, между зеленчука, лъснало златото.

zlato_2016_1Открити са общо 102 медальона, пръстена, синджира, гривни и обеци. Направената експертиза от  вещо лице  установила, че златните бижута са с общо тегло 367.30 грама, на стойност 20 038  лева. Накитите са задържани и подлежат на  отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт, е иззета и сумата от 500 евро, информират от Агенция „Митници”.

Ден преди това митническите служители на Капитан Андреево задържаха 137.70 грама златни бижута на стойност 8 262 лева, в бельото на българска гражданка, влизаща в страната от Турция. Рекордно количество златни бижута за над 700 000 лева, укрити по телата на четирима мъже, бяха открити от митническите служители, при друг случай от края на миналата седмица, припомнят от Агенцията.olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук