Чудодейна икона дари с благодат хасковлии

Чудотворната икона Света Богородица „Златна ябълка“ дари със своята благодат миряните в Хасково. Донесе я в града Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Пред чудотворната икона Владиката служи Молебен канон на Божията майка в храма „Успение на Пресвета Богородица“.

На входа дядо Николай беше посрещнат от кмета на Хасково Станислав Дечев, председателя на Общински съвет Хасково Таня Захариева, миряни и деца. В молебена служиха Знеполският епископ Арсений, Смолянският епископ Висарион, свещеници от всички православни храмове в Хасково.

Чудотворната икона на Божията Майка – нарeчена „Златна Ябълка“ днес бе отнесена от Хасково. За постоянно тя се пази в храма в квартал „Горни Воден“ на Асеновград и води началото си от XVII в. Иконата е много почитана от миряните и най-вече от бездетни семейства, заради вярата, че помага да се сдобият с рожба.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук