Човек на Симеонов напада Сидеров. Марешки скача на помощ. Борисов: Стабилни сме

Каракачанов към колегите му от БСП: Няма да има предсрочен вот. Спокойно да излизат в почивка и да събират сили за новия сезон

контакти

Сблъсък между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и депутата от групата на Валери Симеонов в НФСБ – Валентин Касабов, е възникнал днес в стаята на Обединените патриоти /ОП/ в Народното събрание. Това става в момент, в който в Министерски съвет заседава Коалиционният съвет, в който участват ГЕРБ и партньорите им от патриотичната формация, по информация на БНТ.

Сидеров, който е председател на парламентарната група на ОП, заяви, че Касабов го е бутнал и това няма нужда да се потвърждава. Защото е изнервен нещо. Според мен се държи неадекватно. Той вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата. Аз съм председател, избран от цялата група, включително и от него. Да говори по този начин, това показва… аз го приемам всъщност като рупор на Валери Симеонов. Не като самостоятелно лице. Той няма капацитет за самостоятелна интелектуална дейност, така можем да го наречем „повелителя на тахтабите“, коментира първият в „Атака“.

Че не е блъснал Сидеров, обясни Валентин Касабов, който в същото време е заместник-председател на парламентарната група на ОП. Няма такова нещо, това са измислици. Пак някакви сънища…, отрони мимоходом той.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в декларация от трибуната на парламента осъди поведението на депутатите от ОП Сидеров и Касабов. Тук ли е мястото, колеги, някой да си избива комплексите? Когато чух, че Волен Сидеров е пострадал, веднага му се притекох на помощ. Бих го направил за всеки един български гражданин, независимо дали е депутат и от коя парламентарна група е представен, защото съм убеден, че насилието под каквато и да е форма не е правилният начин на общуване. Още повече за мъже с претенции да управляват България, заяви Марешки, цитиран от БНР, от позицията си на заместник-председател на парламента.

Управляващата коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“ е стабилна, обяви премиерът Бойко Борисов след извънредния коалиционен съвет. Той беше свикан заради засилващото се напрежение между лидерите на патриотичните организации.

Борисов заяви, че ще бъдат изгладени противоречията, възникнали от приемането на законодателни промени, и е съставен график за срещи между министри и парламентарните групи, за да се избегне противопоставяне. Премиерът допълни, че консолидация е постигната и работата на правителството и на парламента продължава по важните теми, които да осигурят стабилност в държавата.

Няма да има предсрочни избори, увери и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Да успокоя колегите-депутати от БСП, които се притесняваха, че ако се наложи да пада правителството, ще трябва да работят август месец. Да им пожелая приятна почивка, да не се притесняват. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена, да събират сили за новия сезон от септември нататък, сподели той. Другият вицепремиер – Валери Симеонов, не направи изявление след Коалиционния съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук