Членове на Управителния и Контролния съвет избира КРИБ

Годишното общо събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ ще се проведе на 21 март, от 16:30 ч. в хотел „Маринела“, зала „Гранд София“ – град София, съобщиха от организацията в Хасково. По време на събитието ще бъде приет отчетът за дейността на КРИБ и ще бъдат направени номинации за нови членове на Управителния съвет /УС/ и Контролния съвет. Причината е, че изтича вторият двугодишен мандат на седем от членовете и първият двугодишен мандат на десет от УС, като последните имат право да се кандидатират за втори.

Могат да бъдат избрани общо 17 човека, като броят на номинациите не е ограничен. В края на първия си мандат са и двама от членовете на Контролния съвет, уточниха от Конфедерацията в Хасково. Оттам припомниха, че процедурата по номиниране на членове на УС бе променена от миналогодишното Общо събрание. Тя е отразена и в Устава на организацията в чл.24.2, който гласи: „Предложения за нови членове на Управителния съвет се правят в писмена форма по номинационен образец, утвърден от Управителния съвет. Номинационният образец се подписва от номиниращия член на Конфедерацията, от 10 /десет/ нейни членове, подкрепящи номинацията, и от номинирания член“, информираха от КРИБ – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук