ПРЕДИШНИЯТ ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА БИЕ СЕГАШНИЯ СЪС 182 КНИГИ

Читател на годината
контакти

Градска библиотекаПеньо Пенев“ ще връчи традиционната награда „Читател на годината“. Най-много – 307 книги през 2012 г., е прочела Венета Стоянова. Тя е инженер в циментовия завод „Вулкан“. В детския отдел пък първенец е Божидар Станчев, прочел 102 заглавия. Той е ученик в първи клас в ОУ „Пенчо Славейков“, съобщи Валентина Терзиева, началник на отдел „Читалня“.

През 2011 г. читател на годината стана Продан Дойчев. За 12-те месеца той е заел общо 489 книги. Калкулацията показва, че настоящият ще получи наградата, заемайки 182 творби по-малко от библиотеката.

В детския отдел също се наблюдава отлив. За 2011 г. най-четяща се оказа тогава седмокласничката Габриела Иванова. Тя прочела 181 книги, което прави разлика от 79 заемания за следващата година.

Събитието се провежда за шеста поредна година. Ще се състои на 29 януари, от 11 часа в библиотеката. Наградата за първото място е книга. Останалите на следващите две ще получат грамоти и безплатни читателски карти за цялата година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук