Включват 45 ученици в проект „Пазителите на Тракия“

Партньори са читалище „Нов път 2011“ и две училища от Димитровград и Узункюпрю

контакти

Дейностите по проект „Пазителите на Тракия“ ще бъдат открити символично на пресконференция на 21 ноември в Димитровград, финансиран по трансграничната програма „България – Турция“.

Партньори по разработката са читалище „Нов път 2011“ – село Добрич, Основно училище „Шехсуварбей“ – Узункюпрю и Основно училище „Пенчо Славейков“ – Димитровград.

В дейностите ще бъдат включени общо 45 ученици на възраст от 10 до 15 години от двете държави. В продължение на 15 месеца те ще участват в занимания по опазване на околната среда. Предвижда се да бъдат обучени в основни аспекти на екологията и да се запознаят с настоящото екологично състояние в региона.

Основната цел ще бъде изграждането на устойчиви знания в областта на екологията и опазването на околната среда, както и да възпита подрастващите в отговорност към рационалното използване на природните ресурси.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук