Чинари за своите рожби получиха 80 семейства на Цветница в Димитровград

контакти

Близо 80 семейства с новородени деца се включиха в екологичната инициатива „Алея на новия живот“ в Димитровград, за засаждане на дръвчета за своите рожби.

Кметът Иво Димов поздрави младите хора за приноса им към обогатяване на зелената система в общината и благодари на дългогодишния партньор на екоинициативата „Каолин“ АД за предоставените дръвчета-чинари.

На добре познатото място в началото на парк „Марица“ родителите на новородени деца получиха своите фиданки-чинари, грамота и традиционната за Цветница върбова клонка, връчени им от кмета.

Тази година събитието, което се провежда традиционно на Цветница, се състоя до Голямата пейка, в началото на парк „Марица“. Поради извършващият се ремонт на парка, организаторите бяха позиционирали празника до емблематичните големи предмети, под красива зелена арка от цветя и балони.

Идеята на инициативата е родителите да засадят дръвчета за своите рожби. От няколко години се предоставя възможност това да стане на подходящо място, избрано от младите хора, където да могат да полагат грижи за дръвчето. Инициативата се организира за четиринадесета поредна година от Община Димитровград, съобщиха оттам.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук