ЧЕТМОТО И ПИСМОТО – НА ВИСОТА В ДИМИТРОВГРАД

Бъди грамотен
контакти

Четенето и писането са на висота в Димитровград. Прави впечатление, че ценностите, свързани с тях, водят класацията. Тази тенденция се поддържа през годините, заяви Евелина Гечева, управител на Академика БГ. Тя е организатор на кампанията „Бъди грамотен“, която днес се проведе на пл. „България“. Идеята на инициативата е да се обърне внимание на проблемите с грамотността. Основната цел е да се поощрят хората, които не допускат грешки, а не да се покаже кой не се справя добре със задачите.

Участниците решавах тест, въпреки че проявата нямаше състезателен характер. Тя бе предвидена, освен за ученици, но и да граждани, които желаеха да проверят нивата си на грамотност. До обяд преминаха 500 деца от школата в общината, след това решаването на тестовете продължи. Справилите се получаваха дребни подаръчета за поощрение. Няма задачи по синтаксис, тъй като те изискват повече време, а целта е да успеят да минат повече хора, допълни Евелина Гечева. Тя не конкретизира кой от градовете показва най-лоши резултати. Няма как да стане, тъй като в някой случаи се налага да сравняваме ученик в трети клас със студент по филология.

В Димитровград „Бъди грамотен“ се провежда за пети път. Амбицията е през есента кампанията в града край Марица отново да се осъществи. На 24 май организаторите от Академика БГ ще бъдат в Габрово. На 8 юни пък им предстои гостуване във Варна.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук