ЧЕТИРИ ТИТЛИ ЗА СКБ „ДИМИТРОВГРАД“ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР

Салим Салим, с двама шампиони по борба

newbeautyЧетири титли завоюваха млади състезатели от спортен клуб по борба „Димитровград“, съобщават оттам. За златните отличия те се пребориха на Международен турнир по свободна борба за момчета „Злати Д. Ройдев“, провел се от 11 до 13 март в Гълъбово. На състезанието борците на СКБ „Димитровград“ взеха още два бронзови медала.

Шампиони станаха Рухан Расим /38 кг/, Никола Нейчев /42 кг/, Божидар Динев /53 кг/ и Стилян Илиев /59 кг/. Бронзови  медали спечелиха  Стоян Георгиев /38 кг/ и Георги Иванов /85 кг/. Божидар бе определен за най-техничен състезател на турнира, а Рухан взе купата „Злати Д. Ройдев“.

Турнирът в Гълъбово се проведе за 15-и път. В него сили на тепиха мериха млади борци от 29 български и 6 чуждестранни клуба, от Кипър, Гърция, Молдова, Македония, Турция и Украйна. В надпреварата се включиха 165 състезатели.

Същевременно, Виктория Бобева претърпя неуспех на Европейското първенство по борба за мъже и жени, провело се от 8 до 13 март в Рига, Латвия. Възпитаничката на СКБ „Димитровград“ загуби по точки на 1/8 финала от румънка. След това Вики не бе изведена на репешажи и така отпадна от състезанието, в новата за нея категория 69 килограма.

Снимка, Българска федерация по борба: Божидар Динев, треньорът Салим Салим и Рухан Расим

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук