ЧЕТИРИ ПРОЕКТА ОТ ОБЛАСТТА С ПАРИ ОТ ПУДООС

За чиста околна среда
контакти

Четири проекта от областта ще получат финансиране до 5000 лв. от „Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда“ /ПУДООС/. Два от тях се намират на територията на община Димитровград. Става дума за ОДЗ „Райна Княгиня“ и ОДЗ „Слънце“. Третият е в Свиленград в помощно училище „Стефан Василев“. Там ще се изгражда екоцентър за обучение и игри. Последният – в детска градина по изкуствата – Хасково.

През януари Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ организира Национална кампания „За чиста околна среда“. Бяха открити две процедури – за общини и кметства и за училища и детски градини. Дейностите по тях – финансирани от ПУДООС. Крайният срок за подаване бе 18 февруари. До тази дата са постъпили 1147. От тях предложението бе да се финансират 246,  в размер до 10 000 лв. За училища и обединени детски комплекси комисия реши финансиране да получат 67, до 5000 лв. Що се отнася до детските градини, до 5000 лв. ще вземат 59.

Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализация на дейностите – да се постигнат резултати на територията на цялата страна. Ще се разчита на доброволния труд на гражданите за залесяване, зацветяване, почистване, създаване и възстановяване на зони за отдих и др. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук