Четири нови пожара са горели в Хасковско

Четири нови пожара са горели на територията на област Хасково днес, съобщават от Областна администрация.

Между селата Студена и Радовец, община Свиленград, са се запалили сухи треви и храсти. Пожарът е локализиран и няма общо с този, който обхвана смесените гори, от другия край на село Студена. На място да се борят с огнената стихия бяха пренасочени три пожарни автомобила на пожарна безопасност.

Пожар гори и около вилната зона над стадиона в община Харманли. На място за потушаването му продължават да работят два екипа на пожарна безопасност.

Третият пожар се намира в района между селата Царева поляна, Долно Войводино и Горно Войводино. Пожарът е локализиран. Той се е разгорял на труднодостъпен периметър от двете страни на жп линията. На място са четири пожарни автомобила.

Пожар е пламнал и около село Железино, община Ивайловград. Огънят е локализиран, но все още не е потушен. На място работят  един автомобил на пожарна безопасност, горски и общински служители.

Ситуацията с пожара между свиленградските села Студена и Дервишка могила остава непроменена. Екипи на пожарна безопасност, булдозер, пожарникари от Пловдив и Кърджали, военни и служители на Държавно горско стопанство – Тополовград пазят пожара и следят огъня да не пламне отново. Съдействие оказват и от община Свиленград.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова призовава за отговорност всички жители на областта и апелира за спазването на противопожарните норми и за отговорно поведение при боравене с техника и открит огън.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук