ЧЕТИРИ ЛАПТОПА ЗА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ „ИВАН ВАЗОВ“

изявени ученици
контакти

Лаптопи лични подаръци получиха четири ученици от ПМГ „Иван Вазов“. Това са Кристина Кирова и Теодор Жеков в 9 клас, Милен Георгиев в 7-ми и Дарина Михова в 10-ти. Получиха ги от фабрика „Пролет“ за постижения на национално и международно ниво.

Модерните машини връчи директорът на фабриката Пламен Цонев. Той заяви, че инициативата идва от общинския съвет. Целта е да се търси добрия пример, част от който са завършващите ученици. Скоро ще навършат 18 години, когато ще трябва да избират професионалния си път. Хубаво е да предпочетат Димитровград. Затова решихме да учредим награда. Надяваме се това да стане традиция през годините, каза Цонев.

Неговите думи подкрепи председателят на общинския съвет Стефан Димитров. Наблегна на това, че фабриката произвежда чанти на световно ниво. Родителите на някои ученици също работят там, а предприятието винаги е било коректно към работещите.

Кристина Кирова проявява талант в областта на астрономията и математиката. Спечели бронзов медал на международна олимпиада по астрономия в Южна Корея. На националната в Стара Загора завоюва златен. В Ямбол отново в национална надпревара взе второ място и т. н. Сред постиженията на нейния съученик Теодор Жеков са: трето място на национална олимпиада по астрономия, награда в международно математическо състезание в Бали и др. Милен Георгиев – няколко първи места в национални математически състезания. Дарина Михова – трето място на европейско първенство в Полша, първи и втори места на национални купи и международни турнири. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук