Четири дни с танците на дедите ни в Димитровград

И малък панаир на занаятите

Четири дни ще продължат проявите в шестия международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“, организиран в община Димитровград от читалище „Звездица“.

Фолклорни концерти са предвидени на 10, 11, 12 и 13 юни. Гостуващи състави от България, наред с ансамбъл „Звездица“, са – ансамбъл „Елица“ – Пазарджик, ансамбъл „Загорчета“ – Нова Загора, ансамбъл „Иглика“ – Пловдив, Детска фолклорна група „Добричанче“ – от читалище „Нов път 2011“ в димитровградското село Добрич. От чужбина пристигат ансамбъл „Дорулетул“ – град Тулча, Румъния; ансамбъл „Гингьой“ – град Бедарийо, Франция.

Съпътстващо събитие, по време на фолклорния фестивал, ще бъде Малък панаир на занаятите, който ще се проведе на централния площад „България“ в Димитровград. Подробности за фолклорните концерти, вижте в програмата, вдясно.

Шестото издание на фолклорния форум се посвещава на 70-годишнината на Димитровград и на 80 години от рождението на хореографа Димитър Дойчинов, уточняват организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук