Четири дни запрашеност над нормата в Димитровград от началото на годината

През четири дни е имало повишени фини прахови частици над нормата в Димитровград от началото на годината. Това сочат официалните данни в ежедневния бюлетин на Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/, за качеството на атмосферния въздух в страната.

В три последователни дни праховите частици били повишени, средноденонощна норма – на 25, 26 и 27 януари. Преди това през месеца количеството им, както писахме, е било повишено на 12 януари.

През февруари, до 10-о число на месеца, докогато са генерирани данните, отклонения не са регистрирани. За Димитровград, когато има такива, се отчитат от Автоматична измервателна станция /АИС/ „Раковски“, намираща се до двора на ПМГ „Иван Вазов“. През останалото време количеството на фини прахови частици и други показатели, се визуализират на монитора, на входа на сградата на Община Димитровград, който към момента не функционира.

Трайно подобрение на качеството на въздуха в региона през 2019 г. отчете Регионална инспекция по околна среда и води /РИОСВ/. Данните от мониторинга в Димитровград, Кърджали и Хасково показват подобрение на състоянието на въздуха в района. През миналата година качеството на въздуха в Димитровград и Кърджали отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство, информираха в средата на януари от Екоинспекцията.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Бива да питате ли Кмета защо не функционира монитора на входа на сградата на Община Димитровград?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук