Ученик е бил пребит в двор на школо

контакти

Момче на 14-годишна възраст е бито в двора на Основно училище „Любен Каравелов“ в хасковското село Узунджово. За инцидента, към 14 часа следобед вчера, сигнализира дядото на пострадалия тийнейджър Антон Атанасов, а от Регионалното управление на образованието (РУО) в Хасково, цитирано от БТА, потвърдиха за случая.

Ученикът, в четвърти клас, бил на двора със съучениците си и играел футбол, когато блъснал и ударил с топката друго дете. То се оплакало на свой 17-годишен братовчед и негов приятел, които в този момент били наблизо. Двамата влезли в двора на училището и нападнали момчето, което след нанесените му удари, останало до края на часовете и се оплакало на близките си едва когато се прибрало в село Нова надежда.

„Занятията в учебното заведение са целодневни. По време на станалото на място е имало педагогически персонал“, каза началникът на РУО Силвия Касабова. Тя увери, че още вчера е получила доклад по случая от директорката на училището. Днес следобед в отдел „Закрила на детето“ заседава мултидисциплинарна комисия с участие и на двете страни в конфликта, която ще реши какво ще бъде предприето, уточни Касабова.

Битото дете е настанено превантивно в неврохирургията в хасковската болница, като състоянието му е добро и то е контактно. Антон Атанасов каза, че ще търси справедливост и възмездие от съда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук