ЧЕТВЪРТОКЛАСНИК ОТ ХАСКОВО – НА СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ В ЛОС АНЖЕЛИС

Четвъртокласникът от Хасково Никола Николов ще представя областта на Световни летни игри на Спешъл олимпикс. Те ще се проведат в Лос Анжелис от 21 юли до 2 август 2015 г.

Никола е най-малкият от цялата делегация на България за Летните игри. Всички се надяват той да вземе медал в дисциплината си – лека атлетика. Ще тренирам усилено и ще спечеля, уверено заявява младият спортист.

Представянето на ученика стана по време на регионален спортен празник по футбол и народна топка, организиран от Спешъл олимпикс в Хасково. В него взеха деца от цялата област. Те бяха поздравени от областния управител Добри Беливанов, който им пожела успех в надпреварата. На Никола, пък, Беливанов подари спортен екип и маратонки, с пожелание да покори с тях Лос Анжелис.

На Световните летни игри на Спешъл олимпикс ще участват над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук