Честит празник на виното и любовта!

контакти

Два празника в едно честват мнозина днес – Трифон Зарезан и Свети Валентин. При първия на почит е виното, при втория – любовта. На 14 февруари се отбелязва денят на българския археолог, както и успението на свети Кирил Славянобългарски.

На Трифон Зарезан празнуват всички и най-вече – лозари, соколари, градинари, кръчмари. Този ден е свързан с първия стопански процес в годишния цикъл на обработка на лозата – пролетното й зарязване. Той е в чест на свети Трифон, макар официално празникът му да е на 1 февруари – Трифоновден.

Денят на любовта не е типично български празник, но от години се отбелязва повсеместно. Характерно за него е, че влюбените си раздават подаръци, за да засвидетелстват връзката си. Основен символ е сърцето, както и валентинките с послания, свързани с името на празника, идващо от Свети Валентин.

На имениците и на всички празнуващи на 14 февруари пожелаваме здраве, щастие и любов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук