Честит празник на всички деца!

контакти

Денят на детето се отбелязва почти във всички страни на света. Той води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева, Швейцария. Веднага след това започва празнуването му в България – на 8 май, под патронажа на княгиня Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III. След 1949 г., в страната ни празникът се чества на 1 юни, обявен за Международен ден за защита на децата.

Въпреки политическите различия в ранните години, постепенно Денят на детето се утвърждава като един от най-тачените празници. На много места се организират различни празнични програми, като доказателство, че децата са най-важните и трябва да направим всичко възможно, за да осигурим бъдещето им.

Честит 1 юни и прекрасен празник на всички деца пожелава екипът ни! Бъдете здрави, щастливи и обичани!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук