ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

[quote]НА 3 МАРТ СИ ПОЖЕЛАХА ЕДИНЕНИЕ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ![/quote]

Честит Национален празник на всички българи! На 3 март 2015 г. честваме 137 години от Освобождението на България.

В Димитровград програмата по отбелязване на празника започна на централния площад, с церемония по издигането на националното знаме, под музикалния съпровод на Забавно духов оркестър. В нея се включиха военни за почетна стража, знаменосци, официални лица и граждани. След словата шествие пое към паметната плоча на Освободителите, в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“, където бяха положени венци и цветя.

3 mart 15 pr1Денят на Освобождението ни дава повод да отдадем заслуженото към хилядите герои, отдали живота си за Свободата на Майка България. Днес трябва да склоним глава и да отдадем заслужена почит към тях. Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояването на националния идеал днес и за в бъдеще. Нека на Националния празник бъдем единни, нека загърбим различията помежду си. Нека бъдем горди, че сме българи и никога не забравяме корените си, каза в словото си кметът на Димитровград Иво Димов.

3 март е паметна дата, на която се замисляме над нашите собствени дела, сътворени в едно свободно Отечество. Такова, за което отдадоха живота си хиляди герои. Ние сме тяхната сбъдната мечта. Ние имаме отговорността да пазим святото им дело, да градим силна, здрава и добре уредена държава, заяви в поздрава си заместник-областният управител на Хасково Станислав Дечев.

За поредна година, скъпи учители, трябва да ви благодарим, защото вие сте тези, които създават празника. Ако вас ви нямаше, този площад щеше да е пуст, нямаше да я има паметта за славното време. Време, в което българин да се наричаш, е било гордост, каза в поздравлението си председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, завършвайки с думите: „Да живее България“. Той поздрави Георги Стойчев – първенец в конкурса за рецитатори, изпълнил преди дни стихотворението „Възпоминания от Батак“.

Официалната част на посветената на Националния празник програма завърши с празничен концерт на сцената на бул. „България“.

baner-wid

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук