Честит Лазаровден! Нова украса радва за великденските празници

контакти

Лазаровден празнуват днес християните. Той е в чест на Свети Лазар, който бил приятел на Исус Христос, възкресен от него четири дни след смъртта му. Името Лазар е символ на здраве и дълголетие.

Празникът се пада на различна дата, тази година е на 27 април и се отбелязва осем дни преди Великден. Народът го възприема като момент, в който природата започва да се възражда за нов живот.

На този ден се изпълнява обичаят Лазаруване. Младите жени, наречени лазарки, берат цветя, които ще оплетат за празника Цветница, на следващия ден. Пеят лазарски песни и благославят за здраве, щастие и берекет.

Лазаровден е първият от трите големи празника, свързани с чудото на Възкресението, следван от Цветница и Великден.

С нова украса за великденските празници зарадва своите съграждани Община Димитровград. Светли, топли и усмихнати да са следващите празнични дни за всички, пожела кметът Иво Димов.

На влизане в ремонтирания парк „Марица“ настроение създават пъстри великденски яйца, а малко по-навътре, в близост до чешмичката и детските площадки на централната алея, малки и големи ще бъдат изненадани от подаващи се от земята моркови и зайче. Закачливата композиция е от новите допълнения към украсата в града. На централния площад пък, в зелената площ до сцената посреща тематична рамка за снимка, където да се запечатват емоционални моменти с любими хора. Пред сградата на Oбщината и тази година е поставена пълна кошница с шарени яйца. На входа на града огромните светещи великденски яйца и тази година посрещат посетители и гости, както и в пространството до спортна зала „Младост“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук