Честит празник на всички на Цветница!

контакти

Честит имен ден на всички, празнуващи Цветница! А те никак не са малко, защото личен празник имат всички, които носят имена на цветя и на останалите представители от растителния свят. Честит празник и на всички останали, защото Цветница е народен празник!

Цветница е подвижен християнски и народен празник, който се празнува една седмица преди Великден. Връбница, както още се нарича, се пада на 28 април тази година.

На този ден християнската църква празнува влизането на Исус Христос в Йерусалим, в дните преди еврейската Пасха. Според новозаветните евангелия, Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, развявайки маслинови и палмови клонки.

Църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Върбовите клонки символизират палмовите, с които е бил посрещнат Исус Христос.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук