ЧЕСТИТО! С 20 ЛВ. НАБЪБНА ОТ ДНЕС МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ПРЕЗ ЮЛИ ОЩЕ 

С 20 лв. набъбна, с настъпването на 2015 година, минималната заплата в България, стигайки до 360 лв. Увеличаването на доходите обхваща над 630 хил. граждани на страната, сочи статистиката. Очакванията са от 1-ви юли да има още едно увеличение – до 380 лева. Тогава ще се увеличат и пенсиите по Швейцарското правило, въпреки че то трябваше да влезе в сила по същото време през 2014-а. Индексацията ще е 1,9%, което означава, че при пенсия от 200 лв., отгоре идват по-малко от 4..

Също от 0,00 часа днес, осигурителният стаж за пенсиониране се увеличава с 4 месеца, а възрастта се замразява – с приемането на държавния и бюджета на държавното обществено осигуряване за настоящата година. Условията за ранно пенсиониране на работещите първа и втора категория труд се запазват до края на идния декември

Промени в данъците няма, с изключение на разширяването на обхвата на данък-лихва. Взятъкът от 8 на сто вече ще обхваща всички видове влогове, а не само срочните депозити.

Предвиденият икономически ръст за 2015 г. е 0,8 %, дефицитът – 3% от Брутния вътрешен продукт /БВП/, а предвиденият таван на дълга е в размер на 8 милиарда и 100 милиона лв. При спазване на прогнозите нива, до края на годината общото равнище на държавния дълг ще възлезе на 24,5 милиарда лв.

olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук