Честита Баба Марта и простете!

контакти

Честита Баба Марта, скъпи читатели и приятели! В началото на март ви изпращаме виртуална мартеница и ви пожелаваме здраве, щастие и пролетно настроение!

Мартеницата има далечни исторически корени, които едва ли някога ще разгадаем напълно. В това е и чарът й, защото напомня за незапомнени светове. В червените и бели конци е вплетен животът и нашата идентичност. Те символизират чистотата, светлината и своеобразен обет, че поставяме ново по-добро начало.

Двоен е празникът днес, защото Баба Марта съвпада с празника Сирни Заговезни, отбелязван седем седмици преди Великден, свързан с началото на Великия пост. Днес близки и познати се опрощават помежду си за действия и помисли през изминалата година. В Деня на Прошката – да си простим, за да бъде мирът с нас. Хубав празник!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук