Честват в Хасково годишнина от рождението на Христо Ботев, представят и спектакъл

контакти

Тържествено честване на 172 години от  рождението на Христо Ботев организира Община Хасково, съобщават оттам.

Церемонията по поднасяне на венци и цветя ще започне в 11,00 часа на 6 януари 2020 г., пред паметника на поета и революционер в областния град.

За мен ще бъде чест вашето участие в церемонията, за да отдадем заедно дължимата почит и уважение пред паметта на един от най-светлите герои на нашето минало, казва в поканата си кметът на Хасково Станислав Дечев.

По същия повод Общината представя спектакъла „Ботев. Страната на убитите поети“. Това е авторски продукт на Стефан Цирков, Иванка Шекерова, Паулина Димитрова, Весела Манолова и Пеня Манева, и рок-музикантите от „Хангар 42“. Спектакълът е осъществен по програма „Културни инициативи“ на община Хасково.

Постановката ще се играе на 6 януари 2020 г., понеделник, от 19,00 часа в Драматичен театър „Иван Димов“. Вход свободен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук