„ЧЕРНОКОНЕВО“ ЩЕ ИМА НОВ ПЪТ ДО ЦЕНТЪРА И ТРОТОАРИ ОЩЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА 2016-А

Пътят, който свързва кв. „Черонконево“ с Димитровград, ще бъде основно ремонтиран още следващата година. Ремонтът ще осъществи Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/, защото е част от републиканския път от Чирпан до Симеоновград. Това каза на срещи с избиратели в димитровградския квартал кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иво Димов.

„Гарантирам Ви, че ако бъда кмет още един мандат, ремонтът на пътя ще започне още напролет. Освен това, се ангажирам да поставим тротоар по основната улица на квартала в страната откъм парка”, допълни Димов. Той показа и писмо от ръководството на АПИ, с което Община Димитровград е уведомена за началото на ремонтите.

Иво Димов каза на хората, дошли да се срещнат с него, че трудно дава обещания, защото иска да е сигурен, че ще може да ги изпълни.

Два нови завода ще бъдат изградени в Димитровград и близо до града. Голям инвеститор е закупил частен терен от 60 декара на пътя за Хасково, недалеч от отбивката за летище Узунджово, съобщи Димов.

На него ще бъде изграден завод, който ще произвежда кабели за автомобили. Той ще осигури около 3500 работни места. На друг терен от 30 декара в кв. „Мариино” различен инвеститор ще открие завод за автомобилни фарове. Общо двете предприятия се очакват да разкрият над 5000 работни места. Това ще създаде поминък и ще върне славата на Димитровград като индустриален център, за какъвто той е бил създаден преди 68 години, акцентира Димов.

„Искам да благодаря на Иво Димов, който е един изключително успешен кмет. Той има основна заслуга училището в „Черноконево“ да бъде основно реновирано и санирано. В момента това училище е на изключително високо европейско ниво”, каза директорът Милко Милков.

Иво Димов припомни, че по време на неговото управление в Димитровград са инвестирани 40 млн. лева в инфраструктура. За съжаление, общината е имала стари дългове от 12 млн. лева, които той и екипът му са успели да изплатят през мандата.

„Ако нямахме тези задължения, щяхме да сме в състояние да направим много повече за селата и крайните квартали на Димитровград. Представете си колко много пари са 12 млн. лева. За сравнение, двете улици в „Черноконево“, които асфалтирахме и ремонтирахме, струват 80 хил. лева”, обясни кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ.

На друга среща с пенсионери в кв. „Габера“ Иво Димов разкри подробности около плановете за създаване на център за настаняване на вързрастни хора в Димитрповград.

За целта три етажа от сградата на бившата болница на „АТЗ” ще бъдат ремонтирани. Хората от третата възраст, за които няма кой да се грижи, ще бъдат настанявани в стаи по двама. Ще им бъде осигурен медицински персонал и социални работници. В новото социално заведение ще могат да бъдат настанени около 70 души от третата възраст.

Иво Димов припомни, че в парцела на болницата ще бъде изграден модерен център за Спешна помощ, с пет линейки и необходимите лекари, фелдшери, сестри и шофьори. Самата болница „Света Екатерина” ще се модернизира. Предстои и закупуването на скенер за диагностика на спешните случаи.

Видимо доволни от срещата, хората пожелаха успех на Иво Димов и не скриха очакванията си, че вторият мандат ще бъде също така успешен като първия. Димов напомни, че е изключително важен екипът, а с листата на ПП ГЕРБ и №20 е гарантиран успехът за Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Какви заводи, г-н Димов? Като логистичния център ли? Това Мариино ще става голям промишлен център.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук