ЧЕРНОГОРОВСКИЯ ЯЗОВИР КАТО ЛОХ НЕС. ВТОРО ЧУДОВИЩЕ ИЗМЪКНАТО ЗА СЕДМИЦА

контакти

Не е реклама. Или, поне не е платена реклама. Втори огромен сом измъкнаха от водите на язовира край Черногорово запалени рибари. Местните хора дори се шегуват, че изкуственото езеро започва да добива славата на български Лох Нес. Водолюбиви птици за миг изчезвали в дълбините, засмукани от неведома сила, а хората размисляли добре, ако са решили да поплуват. Сегашната риба е с дължина 2,1 м и тегло 47 кг. Само преди седмица от водата бе измъкнат друг звяр, тежащ само с кило надолу и пак близо 2 метра. Старите риби са хитри. След като на въдица излизат такива, представяме си колко по-големи има, коментираха мнозина.

Властелинът под водата клъвнал на Пламен Ников в късна доба на водоема на „Неохим“ АД. Той е риболовец от десетилетия, но никога досега не е хващал такъв хищник. С улова си показва, че освен късмет, нужно е и постоянство. Пламен работи в цеха за амоняк. Разказва, че  дълго време се борил със стихията във водата. Във ваденето му помагали още няколко колеги. Тръпката, усещането от улова са неописуеми”, споделя майсторът. Исполинът бил примамен със стръв костур и кука седем нули, на дълбочина около 9 метра.

През миналата година компанията изкарала на язовира 107 дни. Сега, след рибата рекордьор, сигурно изобщо няма да мръднат оттам. Само ще отиват на работа. Шатрата им е оборудвана с всички екстри. Ще продължат да търсят още по-голям хищник, за да потвърдят мълвата за българския Лох Нес. 

Plamen Nikov 1Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук