Черен петък, но и Световен петък, без използване на артикули от естествена кожа

На днешния ден, обявен като „Черен петък“, се очаква повишаване на покупките, предвид обявените ниски цени на много стоки. Но днес е и Световният петък, без използване на артикули от естествена кожа, който се отбелязва всяка година в стотици градове по света и е най-мащабното събитие срещу кожухарската промишленост, информира БНР.

Глобалната солидарност и твърдата позиция на обществата срещу този вид бизнес нарастват с всяка изминала година. Нараства и броят на страните, които забраняват индустрията за добив на ценни кожи, в Европа това са 15 държави.

Събитието се провежда през ноември, защото именно този месец се умъртвяват животните, отглеждани във фермите за кожи. За поредна година това се случва все още в България, в двете ферми за норки до Стара Загора и Ямбол.

В подписка, организирана от Гражданската инициатива за забрана на фермите за кожи у нас, над 51 хиляди български граждани настояват това да се случва в страната за последна година.

Иначе, около „Черния петък“ се очаква струпване на автомобили край молове и големи магазини, а препоръката е да се избират алтернативни маршрути. Събирането на много хора на едно място активизира джебчиите, предупреждава МВР. Ведомството насочва вниманието и към появата на измамни сайтове, поставящи като капани големи отстъпки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук