Червен депутат ранен при паметника на Съветската армия. Протест в столицата

контакти

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски е пострадал при конфликт, след опит да премине загражденията, издигнати около паметника на Съветската армия в София.

Метална ограда е паднала върху него и е наранила ръката му. Свиленски е бил откаран към болницата и след като му е била оказана медицинска помощ, е бил освободен.

Градската организация на БСП организира протест срещу местенето на паметника, изпратила е и запитване дали има разрешение за дейностите по демонтажа, който започна рано тази сутрин.

Според различни мнения на социалисти на място, инцидентът с колегата им е предизвикан, а не случаен, като обвиненията за конкретния са към човек на областната управа, който бутнал част от загражденията. Те се заканват, че няма да позволят преместването на паметника. По думите им, има и други депутати, които са били атакувани вербално или физически. В ранния следобед протестиращи блокираха „Орлов мост“, недоволни от демонтирането…

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук