Червено-зелена цветна вълна опасва Водната кула

Ядосвам се на неозеленени кръгови в съседни градове, каза кметът на Димитровград

контакти

Червено-зелена вълна ще създадат съвсем скоро цветя около Водната кула в Димитровград. През тази седмица на перилата на съоръжението се монтираха висящи саксии. В тях ще бъдат засети червени цветя от типа каскадно мушкато. Удоволствие е, когато идват гости в нашия град, да споделят колко е поддържан и цветен. Това каза кметът на Димитровград Иво Димов, който награди отличените в общинската инициатива за пролетно почистване, провела се от 27 март до 6 април.

Отличени в пролетното почистване

В категорията за почистване на детските градини най-добре се справиха филиал „Роза“, забавачките в „Черноконево“ и Мариино“. При училищата на първите три места са ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Пенчо Славейков“ и  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В акцията Лист по лист първенец е ПМГ „Иван Вазов“, с над 1,6 тона събрана хартия. Отличени бяха още Дневен център за деца с увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в риск „Дъга“, пенсионерски клуб „Наука“ и граждани. За тях са предвидени предметни награди.

Удоволствие е да връчваш награди. Още по-приятно е, когато те са свързани с по-зелен и чист град. Радва ме, че всяка следваща година все повече хора откликват на призива Димитровград да стане по-красив и цветен, допълни Иво Димов.

Градоначалникът акцентира, че в момента текат дейностите по централна градска част. След като я завършим, ще стане като оазис. Ще има над 10 хил. различни дървесни и храстови видове, напоителна система…, каза Димов.

Доста пътувам и правят впечатление поддържаните градове. Извън контекста, ядосвам се на кръгови в съседни градове, които са неозеленени, което ги загрозява. Важното е, че нашите, особено новите, са наистина уникални, допълни кметът на Димитровград Иво Димов, който поздрави всички, участвали в кампанията по пролетното почистване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук