Червени цветя за Дядо Благоев от социалисти

Организират среща с вицепрезидент. Отбелязват рождението на Георги Димитров

Червени цветя пред паметника на Димитър Благоев в Димитровград положиха социалисти днес, по повод рождението му. Те се събраха пред монумента, намиращ се в градинката пред жп гарата, на едноименния булевард, за да отдадат почит. Водени бяха от председателя на Общинския съвет на БСП Койчо Николов, който след полагането на цветята, произнесе кратко слово.

Димитър Благоев е роден на 14 юни 1856 г. в село Загоричани, сега в Гърция. Наричан от последователите си Дядо Благоев, той е основател на социалистическото движение в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров.

Същевременно, от офиса на партията информираха, че на 16 юни /събота/ от 10:00 часа в зала „Гроссето“ ще се проведе среща-разговор с ген. Ангел Марин – председател на международната фондация „Георги Димитров”, вицепрезидент на България /мандат 2002 – 2012/ . Събитието се организира от Българския антифашистки съюз и БСП. Повод за него е 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров, чието име носи Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук