Чакат предложения и от граждани кои пътища да бъдат ремонтирани

контакти

Над 3000 км пътища и съоръжения на обща стойност 2,8 млрд. лв. ще бъдат ремонтирани през настоящата 2022 г. Предложенията за най-належащите за ремонт пътни участъци са подадени от ръководителите на областните пътни управления в страната и обхващат 2917 км пътища и 163 км магистрални участъци в лошо състояние, съобщиха преди дни от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От ведомството поясняват днес, че гражданите ще имат две седмици, в които ще могат да правят предложения за включване в програмата на други пътища, включително като изпращат снимки и видеоматериали. Окончателният списък ще бъде публикуван на сайта на министерството и на АПИ.

Информацията се съобщава покрай свиквано от вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата, което ще се излъчва на живо. Основните му теми са:

  1. Проектна готовност на всички стратегически инфраструктурни обекти, реалистични срокове за изготвяне на технически проекти и прогнозно финансиране.
  2. Обсъждане на предложените от АПИ за основен и превантивен ремонт пътища за 2022 г. по новата 4-годишна програма за обновяване на републиканската пътна мрежа.
  3. Новата процедура за текущ и превантивен ремонт на пътната мрежа.
  4. Тол системата.

Работното заседание можете да гледате на живо от 9.00 часа в четвъртък, 13 януари, на официалната фейсбук страница на вицепремиера Гроздан Караджов.

На снимката: Бауни растат на Северния околовръстен път в ДимитровградПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук