ЧАВДАР ГЕОРГИЕВ: ИКОНОМИКА И РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ, ЗА ДА ИМА ПРОГРЕС

За развитие на икономиката и реиндустриализация, е преди всичко коалиция „БСП Лява България”. Не може да има прогрес и увеличаване на социалните разходи, без да има продукт, разпределян за това, заяви пред офицери и сержанти от резерва водачът на хасковската листа Чавдар Георгиев.

С бившите военни от областния град той се срещна заедно с колегите си Добромир Задгорски, Смиляна Нитова, Нина Стойчева. За какво ще работи в следващия парламент лявата коалиция и визията й за развитието на страната изтъкна в началото Георгиев. Като коалиция от партии, защитаващи ценности като социалната справедливост, солидарността, защита на интересите на по-голямата част от обществото, на трудовите хора от всички възрасти, дребния и среден бизнес, хората на науката, културата, спорта, определи той „БСП Лява България”.

Ние сме за открито управление и връщане на държавността, за това да има диалог и отчетност на институциите пред хората, за парламентарна република и мисля, че в едногодишния период на правителството с мандата на БСП това беше доказано и парламентаризмът – върнат като основна характерна черта на държавното управление. Ние сме за това да бъде пресечено задкулисието и властта да не се използва за корупционни цели. За това сме да се развиват тези сфери от социално-икономическия живот, които пряко касаят правата и интересите на гражданите, а именно образованието, здравеопазването. Тези две сфери трябва да са достъпни за хората, дори в най-отдалечените региони, а държавата и общините да имат по-голяма роля в тях, подчерта водачът на листата.

На въпроси от присъстващите Георгиев и останалите кандидати отговориха, че  България трябва да възстанови добрите си отношения с държави като Русия и Украйна.

В бъдещия парламент „БСП Лява България” ще продължи да защитава интересите на по-голямата част от обществото, отстоявайки социална политика чрез развитие на икономиката. Приоритети трябва да са реиндустриализацията, връщане на производствата в отраслите с предишни завоювани позиции и международни пазари, и тук е изключителната роля на държавата. Тя да е не само регулатор, а и пълноправен собственик на част от икономическите субекти, категорични бяха кандидатите за народни представители.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук